Gyerek- szelet
Hozzávalók
krem
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tejföl | 2 dl | |
liszt | 1 evőkanál | |
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag |
Máz
kakaó | 1 evőkanál | |
---|---|---|
por cukor | 8 dekagramm | |
csokipuding | 1 evőkanál | |
Ráma | 8 dekagramm | |
tej vagy tortabevonó | 1 evőkanál |
Lapokhoz
liszt | 37 dekagramm | |
---|---|---|
szódapor | 1 teáskanál | |
porcukor | 20 dekagramm | |
méz | 2 evőkanál | |
kakaó | 2 evőkanál | |
tojás | 2 darab | |
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Gyerek- szelet a sok
Elkészítés
1
A lapok hozzávalóit (liszten és a szódaporon kívül) gőz fölött felolvasztjuk és kb. 5 perc alatt összefőzzük. A gőzről levéve beleöntjük a szódaporos lisztet, és jól elkeverjük. 1 órát pihentetjük. Két cipót formázunk a masszából, és tepsi hátulján két lapot sütünk.
Krém: a pudingot és a lisztet a tejföllel és a tejjel elkeverjük, felfőzzük, majd kihűlésig kevergetjük, nehogy csomós legyen a krém.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk.
A krémet a két lap közé töltjük.
A máz hozzávalóit felfőzzük és a tészta tetejére simítjuk. Használhatunk tortabevonó csokit is.