Gyerek szelet
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
tojásfehérje | 10 darab |
---|---|
cukor | 10 evőkanál |
étolaj | 2 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
zsemlemorzsa | 4 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
krem
tej | 0.5 liter |
---|---|
tojássárgája | 7 darab |
cukor | 3 evőkanál |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
liszt | 3 evőkanál |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 37 dekagramm |
Desszertek: Gyerek szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd az így kapott masszát nagy gáztepsibe öntjük, megszórjuk 12 dkg dióval és megsütjük. Még melegen megkenjük egy nagy üveg mogyorókrémmel és kihűtjük.
2
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, majd lehűtjük. Hűlés után hozzákeverjük a Ramával elkevert porcukrot és a krémet kettéosztjuk.
3
Az egyik felét a tésztára simítjuk, majd erre tejbe áztatott kekszet teszünk. A krém másik felébe 10 dkg étcsokit tördelünk és a kekszre halmozzuk.
4
A krém tetejére 3 dl növényi tejszín habfixálóval keményre vert habját simítjuk, majd 1 napig állni hagyjuk. Kockára szeletelve tálaljuk.