Gyerek szelet
Gyerek szelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojásfehérje - 10 darab
    • cukor - 10 evőkanál
    • étolaj - 2 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál
    • zsemlemorzsa - 4 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • tej - 0.5 liter
    • tojássárgája - 7 darab
    • cukor - 3 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • liszt - 3 evőkanál
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 37 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd az így kapott masszát nagy gáztepsibe öntjük, megszórjuk 12 dkg dióval és megsütjük. Még melegen megkenjük egy nagy üveg mogyorókrémmel és kihűtjük.
    2. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, majd lehűtjük. Hűlés után hozzákeverjük a Ramával elkevert porcukrot és a krémet kettéosztjuk.
    3. Az egyik felét a tésztára simítjuk, majd erre tejbe áztatott kekszet teszünk. A krém másik felébe 10 dkg étcsokit tördelünk és a kekszre halmozzuk.
    4. A krém tetejére 3 dl növényi tejszín habfixálóval keményre vert habját simítjuk, majd 1 napig állni hagyjuk. Kockára szeletelve tálaljuk.