Gyermekcsemege tallér
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 40 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi | |
nyers tojás | 2 darab | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
asztali só | 1 csipetnyi | |
mandula, mogyoró, mazsola vegyesen | 20 dekagramm |
Desszertek: Gyermekcsemege tallér a sok Sütemények , Keksz recept közül.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc.
A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát hozzáadjuk, simára dolgozzuk, majd a lisztes keverékkel összegyúrjuk. A masszából lisztezett kézzel 40 darab, nagyjából 2 dkg-os kis gombócot formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Meglisztezett tenyerünkkel ellapítjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük. A tetejére szánt mogyorót és mandulát mazsolányi darabokra vágjuk és a kekszekre szórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 8-10 perc alatt megsütjük.