Gyömbéres, fahéjas keksz (amerikai recept)
Hozzávalók
kristálycukor | 180 gramm | |
---|---|---|
Ráma | 170 gramm | |
méz | 80 gramm | |
nagyobb tojás | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 260 gramm | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
fahéj | 1 teáskanál | |
gyömbér | 4 gramm | |
szegfűszeg (ledarálva) | 6 darab |
Desszertek: Gyömbéres, fahéjas keksz (amerikai recept) a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A margarint mixerrel átkeverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Újból átkeverjük. Ezután belekeverjük a tojást és a mézet is. A többi hozzávalót is beletesszük, és kézzel simára keverjük. Kisebb golyókat formálunk, és nagy távolságra egymástól (sütés közben teljesen kilapulnak) a tepsibe tesszük. Végül 180 fokon, 12 percig sütjük.