Gyömbéres húsvéti muffin
Hozzávalók
Tészta
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
rétesliszt | 20 dekagramm | |
porított zabpehely | 20 dekagramm | |
barna cukor | 7.5 dekagramm | |
vaníliás cukor (vagy 1 csipet porított vanília) | 3 teáskanál | |
sütőpor | 1.5 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 2 darab | |
tej | 2.5 dl | |
őrölt gyömbér | 3 teáskanál | |
fahéj | 1 kávéskanál | |
szegfűszeg | 1 kávéskanál | |
szerecsendió | 1 kávéskanál |
Dekoráció
fehér marcipánmassza | 1 rúd | |
---|---|---|
kókuszreszelék | 1 darab | |
különböző dekorcukorka | 1 kevés | |
csokireszelék | 1 darab | |
kakaópor | 1 darab |
Krém 4 féle ízesítésben és színben
mascarpone (1 doboz) | 25 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 4 teáskanál | |
cukor | 3 teáskanál | |
lime leve és reszelt héja | 0.5 darab | |
citrom kifacsart leve és reszelt héja | 0.5 darab | |
tejszínes-mogyorós aroma | 1 pár csepp | |
vanília kikapart magja | 1 darab | |
kókusztejpor (nagyon kevés vízzel feloldva) | 3 evőkanál | |
különböző színű ételfesték (piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, lila) | 1 kevés |
Desszertek: Gyömbéres húsvéti muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a formákat kikenjük Ramával a forma típusától függően. A Ramát felolvasztjuk, a száraz anyagokat összekeverjük (liszt, cukor, zab, fűszerek, sütőpor). A tojásokat picit felverjük, majd összekeverjük a Ramával és a tejjel. A két keveréket egybedolgozzuk minimális keveréssel, mert a tészta annál könnyebb lesz, minél kevesebbet keverjük. A kikevert tésztát a formákba töltjük és kb. fél óra alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül kikeverjük a krémeket. A mascarponét 4 részre osztjuk. Zöld citromos-lime-os krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a lime és a citrom levét és a reszelt héjaikat, majd ízlés szerint pici cukorral édesíthető. A végén belekeverünk pár csepp zöld ételfestéket.
Kék kókuszos krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a kevés vízben oldott kókusztejport, ízlés szerint ízesítjük kevés cukorral, vagy citromlével, majd pár csepp kék ételfestékkel színezzük. Narancssárga tejszínes mogyorókrém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a tejszínes mogyoró aromát és pár csepp festékkel színezzük. Nap-sárga vaníliás krém: a maradék sajtkrémmel elkeverjük a vaníliát és egy kevéske sárga ételfestékkel.
Marcipán figurák készítése: a marcipán figurákat megformázzuk, majd kifestjük és picit száradni hagyjuk. Előre elkészíthető, mert hosszabb időt vesz igénybe. Gyerekekkel együtt akár egy játékos délután is lehet.