Gyömbéres húsvéti muffin
Gyömbéres húsvéti muffin
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • Ráma - 10 dekagramm
    • rétesliszt - 20 dekagramm
    • porított zabpehely - 20 dekagramm
    • barna cukor - 7.5 dekagramm
    • vaníliás cukor (vagy 1 csipet porított vanília) - 3 teáskanál
    • sütőpor - 1.5 teáskanál
    • só - 1 csipetnyi
    • tojás - 2 darab
    • tej - 2.5 dl
    • őrölt gyömbér - 3 teáskanál
    • fahéj - 1 kávéskanál
    • szegfűszeg - 1 kávéskanál
    • szerecsendió - 1 kávéskanál

    Dekoráció

    • fehér marcipánmassza - 1 rúd
    • kókuszreszelék - 1 darab
    • különböző dekorcukorka - 1 kevés
    • csokireszelék - 1 darab
    • kakaópor - 1 darab

    Krém 4 féle ízesítésben és színben

    • mascarpone (1 doboz) - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 4 teáskanál
    • cukor - 3 teáskanál
    • lime leve és reszelt héja - 0.5 darab
    • citrom kifacsart leve és reszelt héja - 0.5 darab
    • tejszínes-mogyorós aroma - 1 pár csepp
    • vanília kikapart magja - 1 darab
    • kókusztejpor (nagyon kevés vízzel feloldva) - 3 evőkanál
    • különböző színű ételfesték (piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, lila) - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a formákat kikenjük Ramával a forma típusától függően. A Ramát felolvasztjuk, a száraz anyagokat összekeverjük (liszt, cukor, zab, fűszerek, sütőpor). A tojásokat picit felverjük, majd összekeverjük a Ramával és a tejjel. A két keveréket egybedolgozzuk minimális keveréssel, mert a tészta annál könnyebb lesz, minél kevesebbet keverjük. A kikevert tésztát a formákba töltjük és kb. fél óra alatt megsütjük.
    2. Amíg a tészta sül kikeverjük a krémeket. A mascarponét 4 részre osztjuk. Zöld citromos-lime-os krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a lime és a citrom levét és a reszelt héjaikat, majd ízlés szerint pici cukorral édesíthető. A végén belekeverünk pár csepp zöld ételfestéket. Kék kókuszos krém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a kevés vízben oldott kókusztejport, ízlés szerint ízesítjük kevés cukorral, vagy citromlével, majd pár csepp kék ételfestékkel színezzük. Narancssárga tejszínes mogyorókrém: 1/4 sajtkrémmel elkeverjük a tejszínes mogyoró aromát és pár csepp festékkel színezzük. Nap-sárga vaníliás krém: a maradék sajtkrémmel elkeverjük a vaníliát és egy kevéske sárga ételfestékkel.
    3. Marcipán figurák készítése: a marcipán figurákat megformázzuk, majd kifestjük és picit száradni hagyjuk. Előre elkészíthető, mert hosszabb időt vesz igénybe. Gyerekekkel együtt akár egy játékos délután is lehet.