Feltöltve:

Gyömbéres puding csokolédéöntettel

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

sütőpor0.5 teáskanál
átszitált liszt10 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
cukor10 dekagramm
kakaópor3 dekagramm
tojás2 darab
étcsokoládé3 dekagramm
kandírozott gyömbér (esetleg kandírozott narancshéj), vagy gyömbérpor5 dekagramm

Az öntethez

keményítő1 evőkanál
étcsoki10 dekagramm
tej3 dl
cukor1 evőkanál
tojássárga2 darab

Desszertek: Gyömbéres puding csokolédéöntettel a sok Puding recept közül.

Elkészítés

1

4 kis hőálló szufléformát kikenünk, (nekem ilyen nincs, így kosárka formát használtam, ez az adag 11-hez elég). A Ramát, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat, és a kakaóport alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra darabolt csokoládét, és a gyömbért. A tésztát az előkészített formákba töltjük, tetejüket elsimítjuk. Előbb sütőpapírral, majd fóliával is letakarjuk, (a fóliát ne túl szorosan hajtsuk rá, illetve az oldalára is csak simítsuk). 45 percre gőzölő edénybe tesszük. Akkor jó, ha szilárd, de rugalmas, (kisebb forma esetén elég a 20-25 perc is). Közben az öntethez a tojássárgákat a cukorral, és a keményítővel habosra keverjük. A tejet felforraljuk és lassan a tojásos keverékhez öntjük, majd újra forraljuk kis lángon, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve a csokidarabokat beletesszük, és addig keverjük amíg el nem olvadnak benne. A pudingokat kivesszük a gőzölőből, késsel óvatosan meglazítjuk, és kiborítjuk a formából. A csokiöntettel leöntve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem