Feltöltve:

Gyömbéres-vörösáfonyás bruleé

55
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Carte d'Or Creme Bruleé jégkrém8 gombóc
vörösáfonyadzsem250 gramm
portói bor50 milliliter
frissen facsart narancslé átszűrve50 milliliter
gyömbéres keksz100 gramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
barna cukor50 gramm

Desszertek: Gyömbéres-vörösáfonyás bruleé a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Öntsük a vörösáfonya lekvárt, a portói bort és az átszűrt narancslevet egy nagy serpenyőbe és lassú tűzön forraljuk 5 percig, majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

2

Törjük kisebb darabokra a gyömbéres kekszet, majd osszunk el néhányat 4 kisebb üvegpohárka alján. A kekszekre öntsünk egy teáskanálnyi vörösáfonyás portóis szószt, majd helyezzünk rájuk egy-egy gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrémet. Ismételjük meg a rétegezést, tehát helyezzünk még egy adag a kekszet, majd egy kanál szószt, végül egy gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrémet a pohárba.

3

Keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen szórjuk meg vele a fagyik tetejét. Konyhai lángszóróval vagy egy rövid grillezéssel karamellizáljuk a cukrot, majd tálaljuk azonnal a kész desszertet.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem