Gyömbéres-vörösáfonyás bruleé
Desszertek: Gyömbéres-vörösáfonyás bruleé a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Öntsük a vörösáfonya lekvárt, a portói bort és az átszűrt narancslevet egy nagy serpenyőbe és lassú tűzön forraljuk 5 percig, majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
Törjük kisebb darabokra a gyömbéres kekszet, majd osszunk el néhányat 4 kisebb üvegpohárka alján. A kekszekre öntsünk egy teáskanálnyi vörösáfonyás portóis szószt, majd helyezzünk rájuk egy-egy gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrémet. Ismételjük meg a rétegezést, tehát helyezzünk még egy adag a kekszet, majd egy kanál szószt, végül egy gombóc Carte d'Or Creme Bruleé jégkrémet a pohárba.
Keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen szórjuk meg vele a fagyik tetejét. Konyhai lángszóróval vagy egy rövid grillezéssel karamellizáljuk a cukrot, majd tálaljuk azonnal a kész desszertet.