Gyors croissan
Hozzávalók
cukor | 5 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
liszt | 70 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
tojás | 2 darab | |
joghurt, vagy kefír (140 g) | 1 pohár | |
só | 1 kávéskanál | |
élesztő | 5 dekagramm | |
tojás a lekenéshez | 1 darab | |
hideg Rama | 25 dekagramm |
Desszertek: Gyors croissan a sok Croissant recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókat a Rama kivételével megdagasztjuk, majd a hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd kinyújtjuk vékony, kör alakúra. A hideg Ramát sajtreszelőn lereszeljük és hét egyenlő részre osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórjuk az egyik adagot, majd rátesszük a következő lapot, erre megint Rama és így tovább. A legutolsó lapra már nem kell Rama. Ezután kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd 16 cikkre vágjuk, feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk a duplájára kelni, de vigyázzunk a távolságra, mert nagyok lesznek. A tetejét lekenjük tojással és megszórjuk sajttal.