Gyors szilvás süti
Hozzávalók
A tésztához
kristálycukor | 20 dekagramm |
---|---|
szoba-hőmérsékletű Rama | 15 dekagramm |
tojás | 5 darab |
liszt | 30 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
A tetejére
szilva | 60 dekagramm |
---|---|
kristálycukor | 4 evőkanál |
őrölt fahéj | 1 evőkanál |
Desszertek: Gyors szilvás süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálban kikeverjük a Ramát a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy Ramával jól kikent kb. 32x25x5 cm-es tepsibe simítjuk.
2
Az alaposan megmosott és leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére.
3
170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsütjük.