Gyümölcskenyér
Hozzávalók
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 1.5 teáskanál | |
tej | 250 milliliter | |
tej | 125 milliliter | |
cukor | 150 csapott teáskanál | |
liszt | 300 gramm | |
Rama Vajas Íz | 120 gramm | |
méz | 100 gramm | |
előző nap rumba áztatott, apróra vágott aszalt szilva | 100 gramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 evőkanál | |
Rama Vajas Íz | 2 evőkanál | |
étcsokoládé | 1 tábla |
Desszertek: Gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
Üssük bele a tojásokat a tejbe, keverjük össze.
Olvasszuk meg egy lábosban a Rama Vajas Ízt, keverjük hozzá a cukrot és a mézet is. Melegítsük folyamatos keverés mellett, míg a cukor is felolvad, majd hűtsük le.
Keverjük össze a kihűlt Rama Vajas Ízes keveréket a tejes keverékkel.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalt szilvát és a fűszerkeveréket. Keverjük össze egy kanállal.
Kenjünk ki egy 10x25 cm-es sütőformát Rama Vajas Ízzel, és szórjuk be liszttel. Öntsük a tésztát a formába. Süssük 175 ° C-on, 45-50 percen keresztül, illetve tűpróbáig.
Közben készítsük el a csoki öntetet. Tegyük a csokit, a tejet és a Rama Vajas Ízt egy főzőedénybe, melegítsük folyamatos kevergetés mellett, amíg minden elolvad. Öntsük az öntetet a kihűlt süteményre.