Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 15 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • liszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • aszalt gyümölcs (szilva, barack, alma, meggy, mazsola, stb) - 20 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • apróra vágott dió és mogyoró - 5 darab
  • rum, vagy rumaroma - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a mogyoróval és a dióval, majd locsoljuk meg a rummal, végül tegyük félre állni.
  2. A Ramát keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal, majd adjuk a Ramás masszához és jól keverjük össze.
  3. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg liszttel és jól forgassuk bele, így a gyümölcsök nem süllyednek le a tészta aljára.
  4. Óvatosan keverjük bele a gyümölcsöket a tésztába. Ramával kikent és liszttel beszórt, őzgerincformába öntsük bele a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon süssük meg 40 perc alatt. Még melegen borítsuk ki a formából.