Gyümölcskosár
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
liszt | 25 dekagramm | |
tejszín | 3 dl | |
kókuszreszelék | 5 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
sárgabaracklekvár | 10 dekagramm | |
szeletelt mandula | 10 dekagramm | |
gyümölcs | 40 dekagramm |
Desszertek: Gyümölcskosár a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztet, a kókuszreszeléket, a Ramát, a tojást, a tejfölt, a rumot és a citromhéjat összekeverjük és sima tésztává gyúrjuk, majd rövid időre hideg helyre tesszük. A tortaformácskákat kikenjük Ramával, vékonyan kibéleljük tésztával, a forma alját megszurkáljuk, majd egy kis időre ismét hidegre tesszük.
Ezután a formákat forró sütőben 10-15 percig sütjük 180 °C fokon, amíg aranysárga színűek nem lesznek. A kész tésztakosarakat kivesszük a formából és megvárjuk, amíg kihűlnek.
A belsejüket megkenjük sárgabaracklekvárral, megtöltjük felvert tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal, végül szeletelt mandulával díszítjük.
A megsütött tésztaformák zárt dobozban több hétig is elállnak. Csak közvetlenül tálalás előtt töltjük őket meg tejszínhabbal és gyümölccsel.