Gyümölcskosár
Hozzávalók
cukor | 3 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
hideg víz | 7 evőkanál | |
20%-os ecet | 1 evőkanál | |
só | 1 csapott mokkáskanál | |
főzős puncs ízű pudingpor | 1 csomag | |
szilvalekvár | 10 dekagramm | |
szőlő | 2 fürt |
Desszertek: Gyümölcskosár a sok
Elkészítés
A lisztet sóval elkevere, elmorzsolom a Rama margarinnal, kanalanként hozzáadom a vizet és az ecetet. Alaposan összegyúrva cipóvá formázom. Rugalmas tészta lesz belőle. Hűtőbe teszem minimum 1 órára, de előző este is összegyúrhatom. A hűtés ideje alatt megfőzöm a pudingot: a port elkeverem a cukorral, az apránként hozzáadott tejjel, majd kevergetve sűrűsödésig főzöm. A szőlőt megmosom, leszemezem.
Lisztezett deszkán elnyújtom a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és köröket szaggatok ki belőle. Mivel muffinsütő formát fogok használni, keresek egy olyan méretű poharat, ami kicsivel nagyobb, mint a sütőforma felső pereme, és ezzel, minden karikához lisztbe nyomva szúrom ki a köröket.
A muffinsütő forma mindegyik mélyedésébe belenyomkodok 1-1 tésztalapot, ügyelve, hogy a körmöm ki ne szúrja az alját. Mindegyik mélyedésbe töltök 1-1 kanálka szilva lekvárt, rá 1-1 kanálka puncs pudingot. A tetejére szőlőszemeket rakosgatok.
180 fokra - gáz sütőnél közepes lángra - állítom a sütőt, előmelegítem 5 perc alatt. Ez után betolom a sütőbe, 20-25 perc alatt készre sütöm. A puding teteje kissé bőrös lesz.
Sütés után kiveszem a sütőből. Pár percig hűlni hagyom, majd meglazítva a kosárkák széleit tálcára rakosgatom. Tálalás előtt tejszínhabot nyomok a tetejére.