Gyümölcsös blundel
Hozzávalók
liszt | 500 gramm | |
---|---|---|
Ráma | 300 gramm | |
tej | 250 gramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
só | 5 gramm | |
porcukor | 50 gramm | |
élesztő | 20 gramm |
Töltelék
túró | 500 gramm | |
---|---|---|
citromhéj | 20 gramm | |
citromlé | 1 pár csepp | |
tojássárga | 1 darab | |
búzadara | 2 evőkanál |
Desszertek: Gyümölcsös blundel a sok
Elkészítés
Ramás alap: 90 % Rama, 10 % liszt. A Ramából levágunk kb 100 g-ot és 1 kanál liszttel összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Alaptészta: 10 % Rama, 90 % liszt, a maradék Rama és liszt. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tejben feloldott élesztőt, a sót, a porcukrot, a tojássárgát, majd összegyúrjuk és pihentetjük. A hajtogatás következik: az alaptésztából 4 nyelvet formázunk és közepére helyezzük a Ramás alapot, majd ráhajtjuk a 4 nyelvet. Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk szimplán, duplán, majd újra pihentetjük és újra duplán hajtjuk. Négyzeteket vágunk és a közepére túrós tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a 4 sarkot. Tojással lekenjük, gyümölccsel díszítjük és sütjük. Sütés után zselével bevonjuk a gyümölcsöt.