Feltöltve:

Gyümölcsös briós

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

élesztő1.5 dekagramm
tej1.5 dl
tojássárgája5 darab
liszt20 dekagramm
szilva20 dekagramm
cukor5 dekagramm
margain15 dekagramm
fogvájó12 darab

Desszertek: Gyümölcsös briós a sok Briós recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tej harmadát megmelegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, összekeverjük 4 evőkanál liszttel, így készítjük a kovászt, amelyet meleg helyre rakunk. Mikor már kétszeresére megnőtt, belekeverünk 3 tojássárgát. A maradék lisztet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a langyos tejet, és a kovászt a tojássárgákkal. Tésztává gyúrjuk, és addig dagasztjuk, amíg hólyagos lesz. 10 dkg Ramát folyósra olvasztunk, hozzáöntjük a tésztához, és beledolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg újra hólyagos lesz. A tésztát letakarjuk, meleg helyre tesszük. Addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Közben 12 linzerkosárformát kikenünk Ramával. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt tésztából gyengén, olajos kézzel 12 mogyorónyi nagyságú golyót formálunk. A többi tésztába belegyúrjuk a szilvát, 12 egyenlő részre osztjuk, és belehelyezzük a formákba. Mindegyik tetejére egy-egy golyócskát teszünk. Fogvájóval átszúrjuk, hogy kelés közben ne mozduljon el. Két tojássárgát elkeverünk egy evőkanál tejjel, és megkenjük vele a nyers briósok tetejét. Megszórjuk kristálycukorral, majd pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem