Gyümölcsös cobbler
Hozzávalók
Töltelék
sárgabarack | 25 dekagramm | |
---|---|---|
szilva | 25 dekagramm | |
cukor | 8 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
fahéj | 2 teáskanál | |
étkezési keményítő | 1 teáskanál |
Tészta
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
tejszínhab | 20 dl | |
tojás | 1 darab | |
cukor | 8 dekagramm | |
só | 1 kevés | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Tetejére
kristálycukor | 1 darab |
---|
Desszertek: Gyümölcsös cobbler a sok
Elkészítés
1
A gyümölcsöket megtisztítjuk, daraboljuk, összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, étkezési keményítővel és egy Ramával kikent jénaiba töltjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk fakanállal. Könnyű, ragadós masszát kapunk, ezt a gyümölcs tetejére kanalazzuk, megszórjuk kristálycukorral és az előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. Nem szeletelős, inkább kanállal tálalhatjuk.