Gyümölcsös csokitorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 500 gramm | |
---|---|---|
tojás | 16 darab | |
cukor | 16 evőkanál | |
tej | 1 liter | |
alma | 10 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
szőlő | 10 dekagramm | |
porcukor | 400 gramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
magozott meggybefőtt | 10 dekagramm | |
rétesliszt | 14 evőkanál | |
főznivaló csokoládés pudingpor | 2 csomag | |
zselatinpor | 1 csomag | |
kakaós töltött ostyarudak | 2 csomag |
Desszertek: Gyümölcsös csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, az 5 evőkanál réteslisztet, az 1 kanál kakaót, a 1/2 tasak sütőport és az 1 evőkanál forró vizet. A piskótatésztát egy 26 cm - es, Rama margarinnal kikent és lisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, alul-felül sütésforma, 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Ugyanezt ismételjük még egyszer. A 3.-dik piskótalapunk fehér, amit 30 cm-es, hullámos szélű gyümölcstorta formában sütünk a hagyományos módon, 4 tojásból.
Közben a krémhez a tejet elkeverjük a csokoládés pudingporral és sűrű péppé főzzük. Amíg hűl, az 500 g Rama margarint a 400 gramm porcukorral és a 2 evőkanál kakaóval habosra keverjük robotgéppel, majd a 2 masszát összedolgozzuk.
A 2 kakaós tortalapot kettévágjuk. A tálca aljára kerül a világos tortalap, amit megkenünk narancslekvárral, erre megy a sötét lap a csokikrémmel és így tovább, amíg elfogynak a lapok. A tortát körbekenjük a csokikrémmel, a tetejét is. Elrendezzük a gyümölcsöket. A zselatinport a leírás alapján elkészítjük, majd az elrendezett gyümölcsöket a zselatinnal egy ecsettel lekenjük. A kész tortát a kakaós töltött ostyarudakkal körberakjuk és szalaggal körbekötjük.