Gyümölcsös csokitorta
Gyümölcsös csokitorta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 500 gramm
  • tojás - 16 darab
  • cukor - 16 evőkanál
  • tej - 1 liter
  • alma - 10 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • szőlő - 10 dekagramm
  • porcukor - 400 gramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • magozott meggybefőtt - 10 dekagramm
  • rétesliszt - 14 evőkanál
  • főznivaló csokoládés pudingpor - 2 csomag
  • zselatinpor - 1 csomag
  • kakaós töltött ostyarudak - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, az 5 evőkanál réteslisztet, az 1 kanál kakaót, a 1/2 tasak sütőport és az 1 evőkanál forró vizet. A piskótatésztát egy 26 cm - es, Rama margarinnal kikent és lisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, alul-felül sütésforma, 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Ugyanezt ismételjük még egyszer. A 3.-dik piskótalapunk fehér, amit 30 cm-es, hullámos szélű gyümölcstorta formában sütünk a hagyományos módon, 4 tojásból.
  2. Közben a krémhez a tejet elkeverjük a csokoládés pudingporral és sűrű péppé főzzük. Amíg hűl, az 500 g Rama margarint a 400 gramm porcukorral és a 2 evőkanál kakaóval habosra keverjük robotgéppel, majd a 2 masszát összedolgozzuk.
  3. A 2 kakaós tortalapot kettévágjuk. A tálca aljára kerül a világos tortalap, amit megkenünk narancslekvárral, erre megy a sötét lap a csokikrémmel és így tovább, amíg elfogynak a lapok. A tortát körbekenjük a csokikrémmel, a tetejét is. Elrendezzük a gyümölcsöket. A zselatinport a leírás alapján elkészítjük, majd az elrendezett gyümölcsöket a zselatinnal egy ecsettel lekenjük. A kész tortát a kakaós töltött ostyarudakkal körberakjuk és szalaggal körbekötjük.