Gyümölcsös-diós kocka
Hozzávalók
Tészta
kaukázusi kefír | 2 dl | |
---|---|---|
cukor | 6 púpos evőkanál | |
tojás, ha kicsik, akkor 4 db | 3 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
étolaj | 1 dl | |
tej | 1 dl | |
méz | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 evőkanál | |
liszt | 0.5 kilogramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
fahéj | 2 teáskanál |
Cukormáz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojássárgája | 1 darab | |
víz | 1 evőkanál |
Gyümölcskeverék
piros alma | 1 nagy | |
---|---|---|
banán | 1 darab | |
kivi | 2 darab | |
apróra tört dió | 2 dl |
Desszertek: Gyümölcsös-diós kocka a sok
Elkészítés
A kefirt, cukrot, tojást, sót, olajat, tejet, mézet és vaníliás cukrot egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, (nem szükséges a habverő).
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat és sütőport. A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk.
A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a cukros-tejes keverékhez, majd a gyümölcsöket és a diót is.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, közben egy kb. 35x25 centis tepsit alaposan kikenünk Ramával. Benne egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 35 percre a sütőbe tesszük.
A cukormáz hozzávalóit elkeverjük, majd egy kis zsákocskába töltjük, amelynek a csücskét vagy levágjuk, vagy formát helyezünk a végébe.
Hagyjuk hűlni a süteményt, majd vágjuk fel nagy kockákra, ezután díszíthetjük. A cukormáz kb. 3-5 perc alatt megkeményedik.
A fölöslegben maradt cukormázat alaposan becsomagolva, hogy ne száradjon ki, pár napig hűtőben eltarthatjuk.