Gyümölcsös-diós kocka
Gyümölcsös-diós kocka
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • kaukázusi kefír - 2 dl
    • cukor - 6 púpos evőkanál
    • tojás, ha kicsik, akkor 4 db - 3 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • étolaj - 1 dl
    • tej - 1 dl
    • méz - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 evőkanál
    • liszt - 0.5 kilogramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • fahéj - 2 teáskanál

    Cukormáz

    • porcukor - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • víz - 1 evőkanál

    Gyümölcskeverék

    • piros alma - 1 nagy
    • banán - 1 darab
    • kivi - 2 darab
    • apróra tört dió - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A kefirt, cukrot, tojást, sót, olajat, tejet, mézet és vaníliás cukrot egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, (nem szükséges a habverő).
    2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat és sütőport. A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk.
    3. A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a cukros-tejes keverékhez, majd a gyümölcsöket és a diót is.
    4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, közben egy kb. 35x25 centis tepsit alaposan kikenünk Ramával. Benne egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 35 percre a sütőbe tesszük.
    5. A cukormáz hozzávalóit elkeverjük, majd egy kis zsákocskába töltjük, amelynek a csücskét vagy levágjuk, vagy formát helyezünk a végébe.
    6. Hagyjuk hűlni a süteményt, majd vágjuk fel nagy kockákra, ezután díszíthetjük. A cukormáz kb. 3-5 perc alatt megkeményedik. A fölöslegben maradt cukormázat alaposan becsomagolva, hogy ne száradjon ki, pár napig hűtőben eltarthatjuk.