A kefirt, cukrot, tojást, sót, olajat, tejet, mézet és vaníliás cukrot egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, (nem szükséges a habverő).
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat és sütőport. A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk.
A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a cukros-tejes keverékhez, majd a gyümölcsöket és a diót is.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, közben egy kb. 35x25 centis tepsit alaposan kikenünk Ramával. Benne egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 35 percre a sütőbe tesszük.
A cukormáz hozzávalóit elkeverjük, majd egy kis zsákocskába töltjük, amelynek a csücskét vagy levágjuk, vagy formát helyezünk a végébe.
Hagyjuk hűlni a süteményt, majd vágjuk fel nagy kockákra, ezután díszíthetjük. A cukormáz kb. 3-5 perc alatt megkeményedik.
A fölöslegben maradt cukormázat alaposan becsomagolva, hogy ne száradjon ki, pár napig hűtőben eltarthatjuk.