Gyümölcsös felfújt muffinformában
Hozzávalók
meggy, alma vagy körtelé ízlés szerint | 1.5 dl | |
---|---|---|
gyümölcs (meggy, alma, vagy körte a lényeg, hogy ugyanolyan legyen mint a gyümölcslé) | 350 gramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
vaj vagy sütőmargarin | 10 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 20 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
papírforma | 1 adag |
Díszítéshez a muffinok tetejére
meggy (szárastól), vagy 12 pici almacikk, vagy 12 apró körteszelet | 12 darab |
---|
Desszertek: Gyümölcsös felfújt muffinformában a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (középen légkeverésesnél 160 °C-ra). A papírformákat tegyük a mélyedésekbe, vagy vajazzuk vagy sütőmargarinozzuk ki vékonyan a formát. A gyümölcsöt vágjuk apróbb darabokra. A gyümölcslevet a gyümölccsel együtt forraljuk fel. Keverjük bele a sütőport és hagyjuk hűlni. A vajat vagy sütőmargarint a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként keverjük bele a tojásokat és a masszát verjük világos-habosra. Dolgozzuk bele gyorsan a lisztet és egyenletesen forgassuk bele a gyümölcsöt a levével együtt. Ezután töltsük bele a formába. 15-20 percig süssük, semmiképpen ne hagyjuk tovább, mert a muffin lényege, hogy kissé nedves legyen. Kicsit pihentessük, majd tálaljuk.