Gyümölcsös felfújt muffinformában
Gyümölcsös felfújt muffinformában
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • meggy, alma vagy körtelé ízlés szerint - 1.5 dl
  • gyümölcs (meggy, alma, vagy körte a lényeg, hogy ugyanolyan legyen mint a gyümölcslé) - 350 gramm
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • vaj vagy sütőmargarin - 10 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • papírforma - 1 adag

Díszítéshez a muffinok tetejére

  • meggy (szárastól), vagy 12 pici almacikk, vagy 12 apró körteszelet - 12 darab

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (középen légkeverésesnél 160 °C-ra). A papírformákat tegyük a mélyedésekbe, vagy vajazzuk vagy sütőmargarinozzuk ki vékonyan a formát. A gyümölcsöt vágjuk apróbb darabokra. A gyümölcslevet a gyümölccsel együtt forraljuk fel. Keverjük bele a sütőport és hagyjuk hűlni. A vajat vagy sütőmargarint a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként keverjük bele a tojásokat és a masszát verjük világos-habosra. Dolgozzuk bele gyorsan a lisztet és egyenletesen forgassuk bele a gyümölcsöt a levével együtt. Ezután töltsük bele a formába. 15-20 percig süssük, semmiképpen ne hagyjuk tovább, mert a muffin lényege, hogy kissé nedves legyen. Kicsit pihentessük, majd tálaljuk.