Gyümölcsös flan
Gyümölcsös flan
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Vanília jégkrém - 8 gombóc
  • teljes kiőrlésű keksz összetörve - 200 gramm
  • Ráma - 75 gramm
  • fahéj - 1 teáskanál
  • kivi meghámozva és felszeletelve - 2 darab
  • eper felszeletelve - 1 darab
  • áfonya - 50 gramm
  • sárgabarackdzsem - 25 gramm
  • tejszínhab (opcionális) - 100 milliliter

Elkészítés:

  1. Alacsony lángon olvasszuk meg a margarint egy kisebb lábosban.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze az összetört kekszet, a fahéjat és az olvadt margarint.
  3. Öntsük a margarinos keveréket egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt piteformába, majd egyengessük el a forma alján.
  4. Helyezzük a formát a hűtőbe 20 percre.
  5. Ha összeállt a sütemény alapja, oszlassuk el a Carte dR17;Or Vanília jégrémet a formában, majd helyezzük ezúttal a mélyhűtőbe 20 percre.
  6. Osszuk el a felszeletelt gyümölcsöket körkörösen a fagylalt tetején, az áfonyákat pedig helyezzük a torta közepére.
  7. Melegítsük fel a sárgabarack dzsemet egy kis lábosban, majd mázként használva kenjük meg vele a torta tetejét.
  8. Azonnal tálaljuk, kínáljunk mellé tejszínhabot.