Gyümölcsös-krémes szelet
Hozzávalók
krem
vanília kikapart belseje | 1 rúd | |
---|---|---|
habtejszín | 4 dl | |
tej | 0.5 liter | |
vaníliás pudingpor | 0.5 csomag | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 5 darab | |
zselatin | 15 gramm |
A tészta lekenése
forró lekvár | 2 evőkanál |
---|
Rakomány
víz, vagy gyümölcslé | 5 dl | |
---|---|---|
cukor | 4 dekagramm | |
tortabevonó zselé | 12 gramm | |
ananász szelet vagy bármilyen más gyümölcs | 30 dekagramm | |
kivi | 2 darab | |
ribizli | 1 darab |
Tészta
natúr joghurt | 175 milliliter | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 kevés | |
tojás | 3 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
étolaj | 0.5 pohár | |
cukor | 1.25 pohár | |
liszt | 2 pohár |
Desszertek: Gyümölcsös-krémes szelet a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tészta elkészítése: egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A joghurttal elkeverjük a tojásokat, a sót, majd a cukrokat, az olajat és több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozzuk és tepsibe öntjük, simítjuk, majd sütjük. A megsült forró tésztát 2 ek. felforrósított lekvárral lekenjük.
Krém készítése: a krémhez 1 dl vízben a zselatint felpuhítjuk. Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, a vaníliapéppel, a pudingporral és 1 dl hideg tejjel. A többi tejet felforrósítjuk, a krémhez adjuk és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Két kis merőkanál forró krémmel simára keverjük a zselatint, a krém egészéhez adjuk és hideg vízbe állítva, gyakran megkeverve kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük és kíméletesen összedolgozzuk a vaníliakrémmel, majd egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk. Betesszük a hűtőbe, (én a fagyasztóba tettem fél órára) dermedni.
Utána átlós csíkokat formálva kirakjuk gyümölcsökkel. A tortabevonó zselét a tasakon lévő eljárás szerint elkészítjük, majd amikor kezd egy kicsit dermedni, akkor a tésztára öntjük. A tészta közepétől indulunk.