Gyümölcsös-krémes szelet
Gyümölcsös-krémes szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vanília kikapart belseje - 1 rúd
    • habtejszín - 4 dl
    • tej - 0.5 liter
    • vaníliás pudingpor - 0.5 csomag
    • cukor - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 5 darab
    • zselatin - 15 gramm

    A tészta lekenése

    • forró lekvár - 2 evőkanál

    Rakomány

    • víz, vagy gyümölcslé - 5 dl
    • cukor - 4 dekagramm
    • tortabevonó zselé - 12 gramm
    • ananász szelet vagy bármilyen más gyümölcs - 30 dekagramm
    • kivi - 2 darab
    • ribizli - 1 darab

    Tészta

    • natúr joghurt - 175 milliliter
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • só - 1 kevés
    • tojás - 3 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • étolaj - 0.5 pohár
    • cukor - 1.25 pohár
    • liszt - 2 pohár

    Elkészítés:

    1. A tészta elkészítése: egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A joghurttal elkeverjük a tojásokat, a sót, majd a cukrokat, az olajat és több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozzuk és tepsibe öntjük, simítjuk, majd sütjük. A megsült forró tésztát 2 ek. felforrósított lekvárral lekenjük.
    2. Krém készítése: a krémhez 1 dl vízben a zselatint felpuhítjuk. Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, a vaníliapéppel, a pudingporral és 1 dl hideg tejjel. A többi tejet felforrósítjuk, a krémhez adjuk és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Két kis merőkanál forró krémmel simára keverjük a zselatint, a krém egészéhez adjuk és hideg vízbe állítva, gyakran megkeverve kihűtjük.
    3. A tejszínt keményre verjük és kíméletesen összedolgozzuk a vaníliakrémmel, majd egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk. Betesszük a hűtőbe, (én a fagyasztóba tettem fél órára) dermedni.
    4. Utána átlós csíkokat formálva kirakjuk gyümölcsökkel. A tortabevonó zselét a tasakon lévő eljárás szerint elkészítjük, majd amikor kezd egy kicsit dermedni, akkor a tésztára öntjük. A tészta közepétől indulunk.