Feltöltve:

Gyümölcsös krémsajttorta

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kész piskotakorong1 darab
Ráma12.5 dekagramm
mascarpone20 dekagramm
és még 1 evőkanál cukor5 dekagramm
citromlé1 evőkanál
habtejszín275 gramm
színtelen zselatin18 gramm
málna40 dekagramm

A díszítéshez

citromfű1 darab
málna1 darab

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Desszertek: Gyümölcsös krémsajttorta a sok Sajttorta recept közül.

Elkészítés

1

A nejlonzacskóba tett piskótát sodrófával morzsalékosra törjük, majd a megolvasztott Ramával jól eldolgozzuk. Az alján Ramával kikent, 22 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és körben a karimánál 2-3 cm magas peremet készítünk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk. A mascarponét simára keverjük 5 dkg cukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a tortalapra simítjuk. A hűtőbe állítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málna harmadát félretesszük, a többit a maradék cukorral pürésítjük. Az alacsony hőfokon felmelegített zselatint elvegyítjük 2-3 ek. málnapürével, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a maradék málnapüréhez adjuk, és a mascarponerétegre simítjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Néhány málnával megszórva, és citromfűvel díszítve kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem