Gyümölcsös pite
Hozzávalók
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
aszalt szilva | 15 darab | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
sárgabarack lekvár | 4 evőkanál | |
darált mandula | 15 dekagramm |
Desszertek: Gyümölcsös pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőforma alját. A tésztát megszurkáljuk egy villával és a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
2
A töltelékhez felverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, aztán egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül a tetejébe nyomkodjuk a gyümölcsöket a félbevágott oldalukkal lefelé.
3
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 190 °C fokon, aztán még 20 percig 180 °C fokon, amíg a krém aranybarnára sül és megszilárdul.