Feltöltve:

Gyümölcsös pite

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

kristálycukor5 dekagramm
egész aszalt szilva, datolya, vagy más aszalt gyümölcs15 darab
tojásfehérje3 darab
darált mandula, vagy dió15 dekagramm
sárgabarack-, eper- vagy szilvalekvár4 evőkanál

A tésztához

porcukor5 dekagramm
tejföl1 kevés
finomliszt20 dekagramm
tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm

Desszertek: Gyümölcsös pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a Rama Vajas Ízzel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőforma alját. A tésztát megszurkáljuk egy villával és a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.

2. lépés

A töltelékhez felverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, aztán egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül a tetejébe nyomkodjuk a gyümölcsöket a félbevágott oldalukkal lefelé.

3. lépés

Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 190 °C fokon, aztán még 20 percig 180 °C fokon, amíg a krém aranybarnára sül és megszilárdul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem