Feltöltve:

Gyümölcsös pite

80
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

kristálycukor5 dekagramm
egész aszalt szilva, datolya, vagy más aszalt gyümölcs15 darab
tojásfehérje3 darab
darált mandula, vagy dió15 dekagramm
sárgabarack-, eper- vagy szilvalekvár4 evőkanál

A tésztához

porcukor5 dekagramm
tejföl1 kevés
finomliszt20 dekagramm
tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm

Desszertek: Gyümölcsös pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a Rama Vajas Ízzel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőforma alját. A tésztát megszurkáljuk egy villával és a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.

2

A töltelékhez felverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, aztán egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül a tetejébe nyomkodjuk a gyümölcsöket a félbevágott oldalukkal lefelé.

3

Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 190 °C fokon, aztán még 20 percig 180 °C fokon, amíg a krém aranybarnára sül és megszilárdul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem