Gyümölcsös pite
Hozzávalók
A töltelékhez
kristálycukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
egész aszalt szilva, datolya, vagy más aszalt gyümölcs | 15 darab | |
tojásfehérje | 3 darab | |
darált mandula, vagy dió | 15 dekagramm | |
sárgabarack-, eper- vagy szilvalekvár | 4 evőkanál |
A tésztához
porcukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 kevés | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
Desszertek: Gyümölcsös pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a Rama Vajas Ízzel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőforma alját. A tésztát megszurkáljuk egy villával és a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
2
A töltelékhez felverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, aztán egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül a tetejébe nyomkodjuk a gyümölcsöket a félbevágott oldalukkal lefelé.
3
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 190 °C fokon, aztán még 20 percig 180 °C fokon, amíg a krém aranybarnára sül és megszilárdul.