egész aszalt szilva, datolya, vagy más aszalt gyümölcs
- 15 darab
tojásfehérje
- 3 darab
darált mandula, vagy dió
- 15 dekagramm
sárgabarack-, eper- vagy szilvalekvár
- 4 evőkanál
A tésztához
porcukor
- 5 dekagramm
tejföl
- 1 kevés
finomliszt
- 20 dekagramm
tojássárgája
- 1 darab
Rama Vajas Íz
- 10 dekagramm
Elkészítés:
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a Rama Vajas Ízzel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőforma alját. A tésztát megszurkáljuk egy villával és a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
A töltelékhez felverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, aztán egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül a tetejébe nyomkodjuk a gyümölcsöket a félbevágott oldalukkal lefelé.
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 190 °C fokon, aztán még 20 percig 180 °C fokon, amíg a krém aranybarnára sül és megszilárdul.