Gyümölcsös pite
Gyümölcsös pite
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • kristálycukor - 5 dekagramm
    • egész aszalt szilva, datolya, vagy más aszalt gyümölcs - 15 darab
    • tojásfehérje - 3 darab
    • darált mandula, vagy dió - 15 dekagramm
    • sárgabarack-, eper- vagy szilvalekvár - 4 evőkanál

    A tésztához

    • porcukor - 5 dekagramm
    • tejföl - 1 kevés
    • finomliszt - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a Rama Vajas Ízzel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a sütőforma alját. A tésztát megszurkáljuk egy villával és a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
    2. A töltelékhez felverjük a fehérjét a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát először megkenjük lekvárral, aztán egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Végül a tetejébe nyomkodjuk a gyümölcsöket a félbevágott oldalukkal lefelé.
    3. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 190 °C fokon, aztán még 20 percig 180 °C fokon, amíg a krém aranybarnára sül és megszilárdul.