Feltöltve:

Gyümölcsös pite Dobó Ági konyhájából - Rama Academy

access_alarm 100
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A tésztához

Liszt375 gramm
porcukor40 gramm
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz200 gramm
reszelt citromhéj1 darab
hideg víz6 evőkanál

A töltelékhez

vegyes piros bogyós gyümölcs (eper, málna, ribizli, áfonya)1000 gramm
víz100 milliliter
Cukor180 gramm
Dr Oetker vanilincukor1 csomag
kukoricakeményítő2 evőkanál
hideg víz2 evőkanál

A kenéshez, szóráshoz

Tojás1 darab
Cukor20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 70 perc
Sütési hőmérséklet 200 °

Az idei anyák napja kicsit másképpen alakul, mint a többi. De házigazdáink továbbra sem csüggednek, és rendületlenül készítik a szebbnél-szebb finomságokat, hogy ne szomorkodással töltsük ezt a napot se! A Rama Academy – home edition anyák napi epizódjában Dobó Ági segítségével tanulhatsz meg elkészíteni egy szívből jövő gyümölcsös pitét. Saját konyhájából közvetítve megmutat minden trükköt és sütési praktikát, hogy neked is biztosan sikerüljön, és meglephesd vele anyukád, nagymamád, vagy bárkit, akit csak szeretnél! A Rama Academy - home edition többi videóját pedig YouTube csatornánkon követheted!

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit késes aprítóban vagy kézzel morzsoljuk el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és fóliába csomagolva fél órára tegyük hűtőbe.

2. lépés

A gyümölcsöket tisztítsuk meg, ha kell vágjuk apróbb darabokra, és tegyük egy lábasba.
A cukorral, sóval és a vaníliás cukorral forgassuk össze, majd öntsük rá a 100ml vizet.
Forraljuk fel (pár perc alatt), majd adjuk hozzá a kevés vízzel tejfölsűrűségűre kevert keményítőt. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről ás hűtsük ki.

3. lépés

A tészta 2/3-át nyújtsuk ki, és tegyük egy 24 cm-es piteforma aljába. A széleit hagyjuk nyugodtan túllógni a forma szélén.
Tegyük hűtőbe, amíg a másik adag tésztával dolgozunk.
A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és vágjuk csíkokra egy késsel vagy recés derelyevágóval.

4. lépés

A gyümölcsös tölteléket öntsük a piteformába helyezett tésztára. Rendezzük el a tetején a tésztacsíkokat. A széleit a kissé felvert tojással ragasszuk a pite pereméhez, majd villával mintázzuk meg.
Vágjuk le a felesleges darabokat. Ezekből formázhatunk kis rózsákat, vagy nyújtsuk ki újra, és szúrjunk ki belőle csillagokat, virágokat, melyekkel tovább díszíthetjük a piténk tetejét.
Kenjük le a tésztát a tojással, és szórjuk meg pici cukorral (amely a sütés során majd szépen karamellizálódik).

5. lépés

200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük 10 percig, majd 175 ºC-on további 50-60 percig.
Kb. a 45. perctől kezdve figyeljük, nehogy megégjen a széle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem