Gyümölcsös pohárkrém
Desszertek: Gyümölcsös pohárkrém a sok Pohárkrém recept közül.
Elkészítés
A gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk apró darabokra. Néhány szemet tegyünk félre a dekoráláshoz. 100 g gyümölcsöt 4 evőkanál cukorral és a másfél deci vízzel forraljunk 5 percig.
Tegyünk a poharak aljára a kekszet, ezt helyettesíthetjük babapiskótával, esetleg kimaradt piskótatésztával is, majd ezt követően az epret tesszük rá, végül kanalazzuk rá a főtt epret.
A fehér csokoládét gőz fölött olvasszuk meg és hagyjuk kihűlni, mialatt elkezdjük felverni a tejszínt. Mikor már majdnem kemény habot kapunk, tegyük bele a langyos csokoládét és így keverjük tovább. Ezt az egyveleget öntsük rá a gyümölcsös rétegre.
Díszíthetjük mentalevéllel, illetve a kimaradt gyümölcsdarabokkal, esetleg cukorkával, vagy manduladarabokkal is. Hűtve tálaljuk.