Feltöltve:

Gyümölcsös tiramisutorta

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt7 dekagramm
étkezési keményítő3 evőkanál
sütőpor1 csomag
tojás3 darab
1 csipetnyi
porcukor9 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

A formához

Ráma1 darab
rétesliszt1 darab

A töltelékhez

mascarpone50 dekagramm
túró60 dekagramm
cukor15 dekagramm
citromlé2 evőkanál
gyümölcs (én ribizlit használtam)50 dekagramm
tej4 evőkanál
kakaópor2 evőkanál

Desszertek: Gyümölcsös tiramisutorta a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet keverjük össze a keményítővel és a sütőporral. A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéket a sóval verjük félkemény habbá, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot és verjük tovább, egészen keményre. Egymás után dolgozzuk bele a tojássárgákat, majd forgassuk bele a lisztes keveréket. A tésztát öntsük Ramával kikent és liszttel megszórt tortaformába, majd előmelegített sütőben 175°C-on süssük 25 percig. Egy tálba keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a citromlevet. A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk kétfelé. Az alsó lapot kenjük meg a krém negyedével, rakjuk rá a gyümölcsöket, majd kenjük rá a krém második negyedét. Fedjük be az üres piskótalappal és vékonyan kenjük meg a túrókrémmel. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem