Gyümölcsös tiramisutorta
Hozzávalók
finomliszt | 7 dekagramm | |
---|---|---|
étkezési keményítő | 3 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 3 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 9 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A formához
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
rétesliszt | 1 darab |
A töltelékhez
mascarpone | 50 dekagramm | |
---|---|---|
túró | 60 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
citromlé | 2 evőkanál | |
gyümölcs (én ribizlit használtam) | 50 dekagramm | |
tej | 4 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál |
Desszertek: Gyümölcsös tiramisutorta a sok Tiramisu recept közül.
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a keményítővel és a sütőporral. A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéket a sóval verjük félkemény habbá, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot és verjük tovább, egészen keményre. Egymás után dolgozzuk bele a tojássárgákat, majd forgassuk bele a lisztes keveréket. A tésztát öntsük Ramával kikent és liszttel megszórt tortaformába, majd előmelegített sütőben 175°C-on süssük 25 percig. Egy tálba keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és a citromlevet. A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk kétfelé. Az alsó lapot kenjük meg a krém negyedével, rakjuk rá a gyümölcsöket, majd kenjük rá a krém második negyedét. Fedjük be az üres piskótalappal és vékonyan kenjük meg a túrókrémmel. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.