Gyümölcsös túrókocka
Hozzávalók
Tészta
liszt | 4 evőkanál | |
---|---|---|
kakaópor | 2 evőkanál | |
porcukor | 4 evőkanál | |
tojás | 4 darab | |
étolaj | 0.5 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag |
krem
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
doboz tejföl | 1 kis | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
zselatinfix | 1 csomag |
Tetejére
gyümölcs ízlés szerint (bármilyen) | 1 adag | |
---|---|---|
piros színű tortazselé | 2 csomag |
Desszertek: Gyümölcsös túrókocka a sok
Elkészítés
1
A tojások sárgáját habosra verjük a porcukorral. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük az olajat, majd a lisztes keveréket, végül a tojásfehérjék felvert habját. Előmelegített sütőben megsütjük.
2
A krémhez villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt és a porcukrot, a vaníliás cukrot, végül a zselatinfixet. Amíg sül a tészta, a krémet hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen.
3
A kihűlt tésztára rákenjük a túrós krémet, rárakosgatjuk a gyümölcsöket, majd a tasakon lévő leírás szerint elkészített langyos zselét rákanalazzuk. Hideg helyre téve hamarosan fogyaszthatóvá válik.