Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül
Hozzávalók
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
tejszín | 2 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
zselatin | 3 teáskanál | |
kivi | 3 darab | |
magozott meggybefőtt | 40 dekagramm | |
babapiskóta | 20 dekagramm |
A díszítéshez
tejszínhab | 1 darab | |
---|---|---|
gyümölcs | 1 darab |
Desszertek: Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül a sok
Elkészítés
A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral. A langyos Ramát a cukorral ugyancsak kikeverjük, majd a túrót a cukros Ramával és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk. A maradék tejben felfőzzük a zselatint, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a túrókrémhez. Az édesség hozzávalóit szögletes formában rétegesen lerakjuk. Először egy réteg túrókrémet simítunk a formába, rá egy sor lecsepegtetett meggybefőttet teszünk, majd ismét krém következik, amit meghámozott, vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki. Az utolsó sor túrókrém legyen. Babapiskótával beborítjuk a tetejét, azután hűtőszekrényben dermesztjük. Egy óra múlva kivesszük és óvatosan tálra borítjuk. Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.