Gyümölcsös, túrókrémes torta
Gyümölcsös, túrókrémes torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 8 darab
    • víz - 8 evőkanál
    • cukor - 16 evőkanál
    • liszt - 16 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    A krémhez

    • porcukor - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • habtejszín - 2.5 dl

    A díszítés

    • Hulala - 2.5 dl
    • ízlés szerinti gyümölcsök - 0.5 kilogramm

    Elkészítés:

    1. A piskótához a tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a többi hozzávalóval együtt kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habot. Egy kerek tortaformát kikenünk, és a tésztát belesimítjuk, majd 180 fokon megsütjük a piskótát.
    2. A krémhez a túrót a cukrokkal jól áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túróba forgatjuk.
    3. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és megtöltjük a túróval. A Hulalát kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortánkat. A gyümölcsöket gerezdekre vágjuk, és a torta tetejére halmozzuk.