Gyümölcsös, túrós őzgerinc
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
cukor | 4 evőkanál | |
baracklekvár | 3 evőkanál |
A töltelékhez
tej | 4 dl | |
---|---|---|
zselatin | 6 teáskanál | |
Ráma | 10 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
túró | 25 dekagramm | |
narancs apró kockákra vágva | 1 darab |
Desszertek: Gyümölcsös, túrós őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
A négy tojásból piskótát sütünk és baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk. A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a Ramát összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy egy kicsit túllógjon az oldalakon. A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük. Beleöntjük a túrós masszát és kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk. A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak és letakarjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.