Gyümölcsös, túrós őzgerinc
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 4 darab |
---|---|
liszt | 4 evőkanál |
cukor | 4 evőkanál |
baracklekvár | 3 evőkanál |
A töltelékhez
tej | 4 dl |
---|---|
zselatin | 6 teáskanál |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 3 csomag |
túró | 25 dekagramm |
narancs apró kockákra vágva | 1 darab |
Desszertek: Gyümölcsös, túrós őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
A négy tojásból piskótát sütünk és baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk. A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a Ramát összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy egy kicsit túllógjon az oldalakon. A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük. Beleöntjük a túrós masszát és kockára vágott gyümölccsel bőven megszórjuk. A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak és letakarjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk, felszeleteljük.