Gyümölcsös túrótórta
Hozzávalók
porcukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 25 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 10 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
túró | 1 kilogramm | |
zselatin | 1 evőkanál |
Desszertek: Gyümölcsös túrótórta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Készítsünk piskótatésztát 4 tojásból, 4 kanál vízből, a tojások súlyánál 5 dkg-val kevesebb cukorból és lisztből, valamint 1 kiskanál sütőporból. Süssük meg a piskótát és borítsuk egy deszkára. Készítsük el a tölteléket. Egy evőkanál zselatint oldjunk fel kevés vízben. Keverjünk össze 6 tojássárgát 25 dkg porcukorral, 25 dkg Ramával,1 cs. vaníliás cukorral, 1 kg túróval és tegyük a hűtőbe. A feloldott zselatint langyosítsuk meg kevés tejben, majd keverjük a túrókrémbe. A túrókrémmel kenjük meg a piskótát és rakjuk ki a lecsöpögtetett gyümölcsökkel, a gyümölcs lehet meggy, körte, alma, ribizli, vagy őszibarack. Végül az egészet vonjuk be gyümölcskocsonyával amit az előírás szerint készítsünk el. Tegyük hűtőbe és dermedés után szeleteljük.