Gyümölcsrizs
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 2 dl | |
Cukor | 3 evőkanál | |
tejszín | 4 dl | |
Só | 1 csipetnyi | |
mentalevél | 1 darab | |
basmati rizs | 20 dekagramm | |
1,5%-s tej | 5 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
vegyes gyümölcs | 40 dekagramm | |
habfixáló | 1 csomag |
Desszertek: Gyümölcsrizs a sok Puding recept közül.
Elkészítés
1
A rizst 2dl vízzel felforraljuk, és addig főzzük, amíg a folyadékot magába szívja, hozzáöntjük a tejet, sót, margarint, cukrot. Lefedve pár percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni.
2
Belekeverünk 1 vaniliás cukrot, és a rizst hűlni hagyjuk. A tejszínt 1 vaniliás cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a habfixálót, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
3
A gyümölcsöt tálkákba adagoljuk, 1 réteg rizs, 1 réteg gyümölcs, majd újabb réteg rizs, és gyümölcs, ameddig tart a hozzávalókból. Mentalevéllel diszítve tálaljuk.