Gyümölcsrizs
Hozzávalók
kerekszemű rizs | 250 gramm | |
---|---|---|
tej | 8 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
vaníliarúd | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
cukor | 100 gramm | |
Rama Vajas Íz | 20 gramm | |
tejszín 30%-os | 200 milliliter | |
vegyes gyümölcs (lehet eper, áfonya, ribizke, málna, szeder) | darab |
Sütéshez
Sütési idő | 30 perc |
---|
Desszertek: Gyümölcsrizs a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A rizst egy szűrőn át, folyó víz alatt mossuk át.
2
Ezután a tejjel, egy pici sóval, a citrom reszelt héjával és a vanília rúd kikapart magjával tegyük fel főni. Amikor félig megpuhult, keverjük bele a cukrot is. Főzzük, amíg teljesen puha lesz. (Ha kevés a tej, öntsünk még picit hozzá.) Adjuk hozzá a Rama Vajas Ízt is, keverjük el, amíg elolvad.
Hagyjuk teljesen kihűlni, közben időnként kevergessük meg.
3
A hideg tejszínt verjük habbá és keverjük el a kihűlt tejberizzsel. A bogyós gyümölcsökkel rétegezve töltsük poharakba vagy tálakba, a tetejüket pedig gyümölccsel és tejszínhabbal díszíthetjük.