Gyümölcsrizs
Gyümölcsrizs
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • kerekszemű rizs - 250 gramm
  • tej - 8 dl
  • só - 1 csipetnyi
  • vaníliarúd - 1 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • cukor - 100 gramm
  • Rama Vajas Íz - 20 gramm
  • tejszín 30%-os - 200 milliliter
  • vegyes gyümölcs (lehet eper, áfonya, ribizke, málna, szeder) - darab

Elkészítés:

  1. A rizst egy szűrőn át, folyó víz alatt mossuk át.
  2. Ezután a tejjel, egy pici sóval, a citrom reszelt héjával és a vanília rúd kikapart magjával tegyük fel főni. Amikor félig megpuhult, keverjük bele a cukrot is. Főzzük, amíg teljesen puha lesz. (Ha kevés a tej, öntsünk még picit hozzá.) Adjuk hozzá a Rama Vajas Ízt is, keverjük el, amíg elolvad. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben időnként kevergessük meg.
  3. A hideg tejszínt verjük habbá és keverjük el a kihűlt tejberizzsel. A bogyós gyümölcsökkel rétegezve töltsük poharakba vagy tálakba, a tetejüket pedig gyümölccsel és tejszínhabbal díszíthetjük.

Sütéshez