Feltöltve:

Gyümölcsrizs

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

friss gyümölcs (kockáravágott alma, körte, szőlő, eper, banán, de lehet gyümölcskonzerv is lecsepegtetve)50 dekagramm
cukor3 evőkanál
Ráma3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej (kb)5 dl
1 csipetnyi
rizs15 dekagramm
tejszín3 dl

A díszítéshez

tejszín2 dl

Desszertek: Gyümölcsrizs a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy lábasban 2 dl vizet, egy másikban pedig a tejet forraljuk fel. A rizst a vízbe szórjuk, és addig főzzük, amíg a folyadékot mind magába szívja. Közben többször megkeverjük. Végül a tejet is ráöntjük. Kissé megsózzuk, és a vaníliás cukorral ízesítjük, majd a Ramát hozzáadjuk.

2. lépés

Kis lángon 8-10 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzzuk, a cukrot belekeverjük, és szorosan lefedve hagyjuk kihűlni, így a rizs a saját gőzében puhul meg.

3. lépés

A friss gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, ha kell kimagozzuk és földaraboljuk, a konzerv levét lecsöpögtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán a kihűlt rizsbe keverjük.

4. lépés

Egy mély tálat langyos vízzel kiöblítünk, és a rizst a gyümölccsel rétegezve beletöltjük. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, fél napig dermesztjük, végül tálra borítva tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem