Gyümölcstorta
Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
A 4 tojást kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a 4 tojássárgáját és a 4 evőkanál lisztet óvatosan hozzákeverjük. Vigyázzunk ne nagyon törjük össze a habot.
Egy kör alakú sütőformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát 170-180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
A pudingok elkészítése: a pudingokat a csomagolásán leírtak szerint elkészítjük, annyi különbséggel, hogy az 5 dl tej helyett 4 dl tejjel készítjük, hogy jól megkössön, ne essen szét a torta.
Az elkészült pudingokat kicsit hűlni hagyjuk, és mind a kettőt a piskótára öntjük, majd a gyümölcsökkel díszítjük.
Végül a zselatint is elkészítjük és a gyümölcsökre öntjük.
1-2 óra után – ha lehűlt – a torta fogyasztható. (Hűtőbe is tehetjük, hogy jó hűs legyen.)