Gyümölcstorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 3 dl | |
tojás | 4 darab | |
cukor | 4 evőkanál | |
tej | 6 dl | |
liszt | 4 evőkanál | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
zselatin | 2 csomag | |
cseresznye | 30 darab | |
főznivaló puncs ízű pudingpor | 2 csomag | |
mentaszörp | 1 evőkanál | |
kivi | 3 darab |
Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
2
2 csomag puncs ízű pudingporból 5 evőkanál cukorral és 6 dl tejjel pudingot főzünk, még melegen hozzákeverünk 5 dkg margarint, így nem bőrösödik be és selymesebb is lesz. A piskótára öntjük a krémet, majd kirakjuk a magozott cseresznyével (fagyasztott) és a szeletelt kivivel.
3
Hűtőbe tesszük, hogy a gyümölcskocsonya hamarabb dermedjen meg rajta. Ehhez 2 csomag zselatint 3 dl vízben beáztatunk, kb. 10 perc után felforraljuk, 1 evőkanál mentaszörppel színezzük. Kicsit hűlni hagyjuk a zselatint, hogy kenhető legyen, és bevonjuk vele a süteményt.
Tejszinhabbal fogyasztjuk