Feltöltve:

Gyümölcstorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
víz2 dl
tojás3 darab
tej4 dl
liszt3 evőkanál
finomliszt3 evőkanál
1 csipetnyi
kristálycukor4 evőkanál
tortazselé1 csomag
pudingpor1 csomag
vanília1 darab

Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.

Elkészítés

Gyümölcstorta elkészítés 1. lépés képe
1

Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adunk egy csipet sót, a sárgához pedig kristálycukrot. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. A sárgáját addig verjük a cukorral, amíg a cukor feloldódik, habos lesz a sárgája és kivilágosodik.

Gyümölcstorta elkészítés 2. lépés képe
2

Ezután beleforgatjuk a fehérjét. Először csak egy keveset durvábban elkeverünk benne, hogy kissé lazább legyen a krém, és ne törjön össze majd a hab. Ha ez kész van, akkor óvatosan beleforgatjuk a többi fehérjét is.

Gyümölcstorta elkészítés 3. lépés képe
3

Ha sima a tészta, apránként beleszitáljuk a lisztet. Kevés lisztet szitálunk, alaposan és óvatosan elkeverjük, majd így tovább, amíg a liszt el nem fogy.

Gyümölcstorta elkészítés 4. lépés képe
4

A gyümölcstorta formát alaposan kikenjük Rama margarinnal, és kilisztezzük, a felesleget leütögetjük, majd a kész tésztát beletöltjük. Egyik kezünkben megfogjuk a formát, a másik tenyerünkkel pedig alaposan megütögetjük az alját, ezzel a beleszorult levegő buborékok formájában kijön a tésztából, tömörítjük.

Gyümölcstorta elkészítés 5. lépés képe
5

175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt, (4 sínes sütőnél felülről a második sínen), alsó-felső sütéssel szép barnára sütjük. Azért érdemes odafigyelni, mert sütője válogatja a barnaság fokozatát. Van, amelyik ennyi idő alatt ekkora hőfokon még nem süti át a piskótát, aki biztosra akar menni, az végezzen tűpróbát úgy, hogy egy hústűt szúr a piskóta legvastagabb részébe és ha nem tapad rá tészta kivehetjük, de van amelyik viszont ennyi idő alatt túlsüti és teljesen kiszárítja.

Gyümölcstorta elkészítés 6. lépés képe
6

Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a pudingot.

Gyümölcstorta elkészítés 7. lépés képe
7

A pudingport a cukorral elkeverjük, egy lábasba öntjük és felöntjük a tejjel. Eredetileg 5 dl tejjel készítendő a puding, de így sűrűbb lesz a pudingunk és szebben szeletelhető lesz a torta. Beletesszük a vanília magjait is és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a legkisebb gázrózsa lángján. Figyeljünk oda, mert könnyen leéghet a hirtelen sűrűsödés miatt, vagy éppen csomós maradhat ha nem keverjük. Ha elég sűrűnek találjuk, akkor lekapcsoljuk a hőforrást

Gyümölcstorta elkészítés 8. lépés képe
8

A piskótára öntjük, természetesen a határokon belül igyekezzünk tartani a pudingot, ne hagyjuk kifolyni a peremen. Előzőleg a pudinggal érintkező területet megszórhatjuk habfixálóval, ez meggátolja, hogy a nedvesség átitassa a tésztát. Ahogy elegyengettük, folpackkal közvetlenül lefedjük, így nem fog bebőrösödni a puding, majd hagyjuk kihűlni.

Gyümölcstorta elkészítés 9. lépés képe
9

Az ízlés szerint összeválogatott gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük és ha kihűlt a puding levesszük a folpackot. Akkor a legjobb, amikor még leveses, de már megsültek az anyagok.. Ekkor már simán elválik majd a pudingtól, nem fog tapadni és tetszőlegesen elhelyezzük a gyümölcsöket a pudingon.

Gyümölcstorta elkészítés 10. lépés képe
10

Elkészítjük a zselét a tetejére. Ezzel a fázissal igyekezzünk, hogy az esetlegesen levegőn barnuló gyümölcsöknek, mint például a banán, ne legyen idejük megbarnulni. A tortazselét és a cukrot egy kis lábasba öntjük, majd rámerjük a vizet. Folyamatosan kevergetjük, majd forrástól számított 1 percig főzzük. Elzárjuk az energiaforrást és sűrűn megkeverve hagyjuk hűlni. Amikor látjuk, hogy elkezdett sűrűsödni, akkor szép egyenletesen ráöntjük a gyümölcsökre. Itt is figyeljünk, hogy ne folyjon le a torta oldalán a zselé. Ilyenkor már gyorsan dermed, de még ne vágjuk fel a tortát. Álljuk meg a csábítást és tegyük hűtőbe pár órára. Ezalatt kellemesen összeérnek az ízek és már tálalhatjuk is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem