Gyümölcstorta
Hozzávalók
A tortaforma kikenéséhez
Rama Vajas Íz | ||
---|---|---|
liszt |
A piskótához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 80 gramm | |
liszt | 80 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 kávéskanál | |
Rama Vajas Íz | 50 gramm |
a krémehez
Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 400 milliliter | |
cukor | 4 evőkanál |
A tetejére
idénygyümölcs | 300 gramm | |
---|---|---|
lekvár | 100 gramm | |
Dr. Oetker Tortazselé | 1 csomag |
Sütéshez
Sütési idő | 25 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | gyümölcstorta-forma |
Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, és szórjuk meg liszttel, így nem fog beleragadni a piskótatészta.
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra
A tésztához a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukor harmadával keverjük addig, amig habos és világos színű nem lesz. Ekkor keverjük el benne az olvasztott Rama Vajas Ízt is.
A tojás fehérjét kezdjük el felverni, amikor már habos, keverjük hozzá a maradék cukrot. Ehhez a felvert tojáshabhoz adjuk a margarinos-tojásos masszát, illetve szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet is.
Öntsük a masszát az előkészített gyümölcstorta formába és süssük 180 fokos sütőben kb. 25 percig, amíg szép világosbarna színe nem lesz. A sütőből kivéve rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint. (TIPP: vaníliás krémet mi magunk is készíthetünk: 2,5 dl tejet egy lábasban forraljunk fel. 4 tojás sárgáját, fél vaniliarúd kikapart magjával és 75g cukorral keverjünk krémesre, majd adjunk hozzá 35g lisztet és keverjük csomómentesre. Ehhez öntsük hozzá a forró tejet lassan, és keverjük el. Egy szűrőn át öntsük vissza a lábasba a tojásos masszát és alacsony hőfokon az egészet újra forraljuk fel és főzzük sűrűre. A krémet öntsük ki egy tálba és folpackkal légmentesen letakarva hagyjuk kihűlni.)
Közben a gyümölcsöket mossuk és szárítsuk meg. Vágjuk félbe, negyedbe, vagy szeletekre.
A kihűlt tortalapot tegyük tortatálra. Kenjük meg vékonyan a simára kevert lekvárral. Erre a lekváros rétegre kenjük a hideg vaniliapudingot (vagy a magunk készítette krémet), majd rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
A csomagoláson található utasítások szerint készítsük el a tortazselét és kenjük le vele a gyümölcsöket.