Feltöltve:

Gyümölcstorta

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tortaforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz 
liszt 

A piskótához

tojás4 darab
kristálycukor80 gramm
liszt80 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 kávéskanál
Rama Vajas Íz50 gramm

a krémehez

Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília1 csomag
tej400 milliliter
cukor4 evőkanál

A tetejére

idénygyümölcs300 gramm
lekvár100 gramm
Dr. Oetker Tortazselé1 csomag

Sütéshez

Sütési idő 25 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája gyümölcstorta-forma

Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kenjük ki olvasztott Rama Vajas Ízzel, és szórjuk meg liszttel, így nem fog beleragadni a piskótatészta.
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra

2. lépés

A tésztához a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukor harmadával keverjük addig, amig habos és világos színű nem lesz. Ekkor keverjük el benne az olvasztott Rama Vajas Ízt is.

3. lépés

A tojás fehérjét kezdjük el felverni, amikor már habos, keverjük hozzá a maradék cukrot. Ehhez a felvert tojáshabhoz adjuk a margarinos-tojásos masszát, illetve szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet is.

4. lépés

Öntsük a masszát az előkészített gyümölcstorta formába és süssük 180 fokos sütőben kb. 25 percig, amíg szép világosbarna színe nem lesz. A sütőből kivéve rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

5. lépés

A pudingot készítsük el a csomagoláson lévő utasítás szerint. (TIPP: vaníliás krémet mi magunk is készíthetünk: 2,5 dl tejet egy lábasban forraljunk fel. 4 tojás sárgáját, fél vaniliarúd kikapart magjával és 75g cukorral keverjünk krémesre, majd adjunk hozzá 35g lisztet és keverjük csomómentesre. Ehhez öntsük hozzá a forró tejet lassan, és keverjük el. Egy szűrőn át öntsük vissza a lábasba a tojásos masszát és alacsony hőfokon az egészet újra forraljuk fel és főzzük sűrűre. A krémet öntsük ki egy tálba és folpackkal légmentesen letakarva hagyjuk kihűlni.)

6. lépés

Közben a gyümölcsöket mossuk és szárítsuk meg. Vágjuk félbe, negyedbe, vagy szeletekre.
A kihűlt tortalapot tegyük tortatálra. Kenjük meg vékonyan a simára kevert lekvárral. Erre a lekváros rétegre kenjük a hideg vaniliapudingot (vagy a magunk készítette krémet), majd rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
A csomagoláson található utasítások szerint készítsük el a tortazselét és kenjük le vele a gyümölcsöket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 210"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem