Gyümölcstorta
Hozzávalók
cukor | 6 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 6 evőkanál | |
tojás | 6 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
pudingpor, ízlés szerint bármilyen ízű | 1 csomag | |
cukor | 5 evőkanál | |
tej | 5 dl | |
Ráma | 2.5 dekagramm | |
gyümölcs ízlés szerint | 1 kevés | |
tortazselé | 1 darab |
Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük. Ezután keverjük hozzá a tojássárgákat is. A lisztet a sütőporral egy kis tálban elkeverjük, majd apránként, óvatosan a masszához forgatjuk. Ramával kikent, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük. Légkeveréses sütőben 175°C-on 15-20 percig sütjük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a pudingot. A pudingport elkeverjük ízlés szerint a 3-5 evőkanál cukorral, majd a tejből keveset hozzákeverünk, hogy csomómentes legyen. A maradék tejet egy lábasba öntve elkezdjük főzni. Mikor már kezd főni, a pudingporos masszát hozzáöntjük és állandó keverés mellett készre főzzük. Ha kész, lezárjuk, majd hozzákeverjük a Ramát. Ameddig hűl a puding, megmossuk és felvágjuk a gyümölcsöket. A kihűlt pudingot a piskótára öntjük, majd a gyümölcsökkel ízlés szerint feldíszítjük. A tetejére tortazselét készítünk. Ha kész, pár órára a hűtőbe tesszük.