Gyümölcstorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 18 dekagramm |
liszt | 14 dekagramm |
Rama a | 10 dekagramm |
margarin a forma kikenéséhez | 1 teáskanál |
Továbbá
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
---|---|
tej 2 ek cukor | 0.4 liter |
gyümölcs | 1 darab |
gyümölcskocsonya | 1 darab |
habtejszín | 2 dl |
Desszertek: Gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
1
Kemény habbá verjük a tojások fehérjéjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Közé keverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de nem meleg Ramát. Ramával kikent sütőformában világosra sütjük és a tésztát kihűtjük. A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, amíg a puding megdermed, majd kirakjuk gyümölcsökkel. Egy színtelen zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. A tejszínt felverjük és díszítjük.