Gyümölcstorta piskótatekerccsel
Hozzávalók
Tészta
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
hideg víz | 10 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 15 dekagramm |
krem
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 3 dl |
Desszertek: Gyümölcstorta piskótatekerccsel a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
Tészta: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd az előbbiekhez adjuk. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszához keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuhával szorosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, baracklekvárral megkenjük és egy kis ideig pihentetjük.
Közben ugyanezt a tésztát még egyszer kikeverjük és két egyforma, kör alakot sütünk belőle.
Krém: a Ramát a porcukorral habosra keverjük, a pudingot a tejjel felfőzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a Ramás krémhez.
A torta összeállításához egy kapcsos tortaformát körberakunk a felszeletelt piskótatekerccsel, az aljára egy kör alakú tésztát helyezünk. Megkenjük a krémmel, majd a másik piskóta következik, amit ha megkentünk a krémmel, telerakunk gyümölccsel, többféle is lehet, vegyesen. Végül a gyümölcshöz illő zselével, gyümölcskocsonyával leöntjük a tetejét.